3 voordelen van een vakantiehuisje in Portugal

18 oktober 2019 0 Door Admin
3 voordelen van een vakantiehuisje in Portugal

Er zijn flink wat opties om een vakantiehuisje ergens te kopen. Je kunt kiezen voor een mooie zomerse locatie maar als je fanatiek wintersporter bent is een locatie in bijvoorbeeld Switzerland een betere keuze. Als je juist graag naar een locatie gaat voor een lekker temperatuurtje, ook in de winter, is Portugal een fijne optie. Hieronder lees je waarom je jouw vakantiehuisje in Portugal zou moeten kopen of volgend jaar gaat huren. Met een reisverzekering kun je ook schade aan je (gehuurde) vakantiewoning claimen.

 

  1. Temperatuur

Met een minimale temperatuur van 15 graden, het hele jaar rond, is het een heerlijke temperatuur om de koude winter in Nederland even te ontwijken. In de zomer liggen de temperaturen rond de 25 graden wat in combinatie met een lekker zwembad of strand garant staat voor een heerlijke zomervakantie.

 

  1. Zwembad

Een groot aantal vakantiewoningen in Portugal is in bezit van een (privé) zwembad. Let hier dus op, uiteraard kun je er ook voor kiezen om een huis dichtbij het strand te huren. Ben je meer een strand-persoon of een zwembad-persoon?

  1. Heerlijk eten

Een andere belangrijke reden om te kiezen voor Portugal is uiteraard het heerlijke eten. Vooral visliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. Daarnaast hebben ze ook een breed assortiment aan heerlijke tapas. Je kunt er de hele dag door eten, van de heerlijke pastel de nata cakejes tot  ijsjes en tapas. Voor ieder wat wils.

 

Er zijn natuurlijk nog veel meer redenen om te kiezen voor een vakantiehuis in Portugal. Maar het meest belangrijke is dat de omgeving en het huis bij je passen. Ga ook nooit blind een koop of huur aan, vraag om uitgebreide foto’s of ga alvast een keer langs als  je de mogelijkheid hebt. Mocht je je huis of appartement vaker gaan bezoeken is het goed om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Check gelijk even of je verzekering voldoende dekking biedt qua diefstal of verloren items, zo kom je nooit voor verrassingen te staan.