4 diverse vakanties naar Portugal

8 oktober 2020 0 Door Admin
4 diverse vakanties naar Portugal

Portugal is en blijft een populaire vakantiebestemming in Europa. Dat komt o.a. door de diversiteit van het land. Ondank dat het lang niet zo groot is als bijvoorbeeld een vakantieland als Italië of Spanje, is het er net zo leuk. Wij geven 4 verschillende soorten vakanties naar Portugal. Voldoende keuze dus voor je!

Cultuur en genieten tijdens een prachtige stedentrip

Met twee prachtige grote steden is dit land uitermate geschikt als stedentrip. De grootste stad is Lissabon en daarna volgt de stad Porto. De pracht van deze beide steden maken het allebei een unieke paar dagen weg. 

Lissabon kent prachtige wijken in de stad met in het centrum de gezellige wijk Baixa en de oudste wijk van de stad Alfama. Bezoek de bezienswaardigheden in de stad, geniet op de terrasjes, het lekkere eten en het heerlijke klimaat. Zie meer van Lissabon op deze site

Porto is in het verleden al eens uitgeroepen tot culturele hoofdstad van Europa en kent ook tal van prachtige bezienswaardigheden. Ook deze stad kent een prachtig authentiek, cultureel en gezellig centrum, genaamd Ribeira. Ook hier zijn talloze bezienswaardigheden en meerdere activiteiten om je meerdere dagen te vermaken.

Wandelen, cultuur en landschappen in Beiras

Beiras bestaat uit in totaal 3 provincies in Portugal, bestaande uit de provincies Beira Baixa, Beira Alta en Beira Litoral. In dit hele gebied zijn veel prachtige landschappen om lekker te kunnen wandelen en je vakantie te vieren. Ben jij dus iemand die graag een wat avontuurlijkere vakantie heeft en actief bezig is? Verdiep je dan in het gebied van Beiras om te kijken of deze landschappen je aanspreken voor een actieve vakantie. De voorgaande sites heeft ook hele mooie afbeeldingen van Beiras om je een goede indruk te geven van je mogelijke vakantie. 

Zonnen, stranden en genieten van je vakantie

De meeste mensen die denken aan vakantie die denken echter aan heerlijke stranden, elke dag uit eten en genieten van een lekkere cocktail. Daarvoor kies je voor een vakantie naar het district Faro, de voormalige provincie Algarve in Portugal.

Hier tref je ook de bekende badplaats Albufeira aan. Wie op zoek is naar een vakantiebestemming om juist helemaal tot ontspanning te komen, maar tegelijkertijd juist ook lekker los te gaan tijdens de vakantie die zit in Albufeira op de juiste plek. Het is een gewilde vakantiebestemming voor jongeren, maar ook voor ouderen en stelletje is het een goede keuze. Check van tevoren wel in welk gedeelte je komt te zitten. Wanneer je op zoek bent naar een rustgevende en ontspannende vakantie dan wil je wellicht niet in een party-hotel komen te zitten.

Naast Albufeira zijn er ook meerdere rustgevende kustplaatsen in het district Faro. Een aantal rustigere kustplaatsjes in het district Faro zijn Estoril, Carvoeiro, Olhos d’Agua of Carvoeiro. 

Een kleine rondreis

Tot slot kun je er natuurlijk een kleine rondreis van maken. Combineer bijvoorbeeld de bovenstaande drie soorten vakanties met elkaar en maak er een kleine rondreis van. Zo kun je genieten en lekker ontspannen van zowel de steden, de stranden en de prachtige landschappen. Binnen twee tot drie weken kun je al enorm veel van het land zien. 

Je kunt natuurlijk ook een rondreis maken door zowel Portugal als het buurland Spanje of een andere land combineren. Het is namelijk eenvoudig om op deze manier meerdere landen te bezoeken en er een nog meer diverse vakantie van maken!