Bezoek het Serengeti national park

3 juni 2019 0 Door Admin
Bezoek het Serengeti national park

Ben jij op vakantie in Tanzania? Dan is het goed om je te verdiepen in diverse bezienswaardigheden. Je kunt natuurlijk kiezen voor het beklimmen van de Kilimanjaro. Dit is wel een behoorlijke uitdaging en daarom wordt er vaak gekeken naar een alternatief. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan het bezoeken van het Serengeti national park.

Wat is er zo spectaculair?

De grote trek wordt wel gezien als één van de meest spectaculaire natuurverschijnselen in de wereld. Hierbij gaan rond de 1,5 miljoen hoefdieren op zoek naar vruchtbare stukken grond om lekker te kunnen grazen. Hierbij kun je denken aan enorme kuddes zebra’s en gazellen. Niet alleen deze dieren lopen er rond want roofdieren zoals de leeuw en de hyena’s profiteren van deze migratie en gaan op zoek naar prooi tijdens de grote trek. Mocht je geluk hebben, dan kun je deze unieke ervaring natuurlijk meemaken.

 

Naast de grote trek is het Serengeti National Park een unieke ervaring met geweldige gras landschappen, savannes en bosrijke gebieden. Veel dieren blijven hier continue waardoor je dus een grote kans hebt om alle dieren in een gebied te kunnen bewonderen. Wil jij altijd al een olifant, luipaard of een neushoorn zien? Dan is het zeker aan te raden om naar dit gebied te gaan. Het kan gevaarlijk zijn om hier zelf heen te gaan omdat het wilde dieren zijn. Hierbij is het dus aan te raden om te kiezen voor een tripje.

Safari trip

Boek nu een safari in Serengeti National Park en geniet van de mooie dieren en landschappen. Als je besluit om deel te nemen aan een safari kun je heerlijk genieten van de prachtige omgeving en de dieren die er rondlopen. Het is dus echt aan te raden om hiervoor te kiezen, want hierdoor weet je zeker dat je op een veilige manier kunt genieten van de prachtige omgeving. Op het internet vind je veel aanbieders van safari’s. Het is echter aan te raden om een betreffende safari vanuit het resort of vanuit Nederland te boeken. Hierbij weet je zeker dat je de beste safari route krijgt en dat is natuurlijk wel het resultaat dat je wilt bereiken.

Waar ligt het precies?

De Serengeti National Park is het grootste park dat gelegen ligt in Tanzania. Het park grenst aan het Masai. Het park heeft ongeveer 15.000 vierkante meter wat zorgt voor een geweldig overzicht van alle dieren die er rond lopen. Het zijn prachtige uitgestrekte vlaktes waardoor je in een oogopslag kunt genieten van de grote vlaktes. Wist je dat in het gebied alleen al ruim 540 soort vogels aanwezig zijn? Als je wilt kijken voor een activiteit in Serengeti National Park, dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor een ballonvaart over het park. Hierdoor kun je optimaal genieten van het park en de dieren die zich hierin bevinden. Wat je ook kunt doen is onder begeleiding aan een wandelsafari deelnemen. Er zijn ook diverse accommodatiemogelijkheden in de omgeving. Mocht je dus echt voor het park op vakantie gaan dan is het zeker aan te raden om hier eens naar te kijken. Een partij die je kan helpen met het organiseren van een reis naar Serengeti National Park is Tanzania Specialist.