Binnenkort op vakantie? Lees deze 6 pre-reis anti stress tips!

15 juli 2022 0 Door Admin

1. Zijn je reispapieren in orde?

Met reispapieren bedoelen we niet alleen je ticket voor als je gaat vliegen, maar bekijk ook je paspoort eens kritisch: Is het langer dan een half jaar geldig? Heb je nog voldoende lege pagina’s? Zorg dat je de informatie van je reisbureau (gekozen bijvoorbeeld door het lezen van de verschillende reisaanbieders reviews) en je boeking ook op papier hebt, zodat mocht je telefoon het niet doen, je toch weet waar je naartoe moet. 

2. Is er een contactpersoon? 

Zorg ervoor dat je er tenminste één persoon is die weet waar je naartoe gaat, wanneer je terug verwacht wordt, en hoe je te bereiken bent tijdens je vakantie. Je zult verbaasd staan over hoeveel moeite het soms kost om iemand bij calamiteiten te traceren tijdens de vakantie. Heb je een reisverzekering? Vergeet niet ook deze informatie door te geven aan je contactpersoon. 

3. Zorg voor betrouwbare, goede oppas voor de achterblijvers

Honden, katten, vissen, oma … ze zullen toch verzorgd moeten worden. En hoe beter dit geregeld is, des te zorgelijker is je vakantie! Vraag aan je buren of een goede kennis om deze eer waar te nemen. Je kunt de afspraak maken dat jij hetzelfde voor hen zal doen als zij op vakantie gaan. 

4. Pak je tas van tevoren in

Laat het niet allemaal tot het laatste moment, maar pak je tas 4 dagen van tevoren in. Kijk een dag voor vertrek nog eens kritisch naar wat je ingepakt hebt. Heb je echt 5 paar schoenen nodig in deze week vakantie? En wanneer denk je die dikke winterjas te gaan dragen tijdens je zomervakantie met Solmar Tours? Is die hele kleine bikini wel geschikt voor vakantie in dit katholieke land? 

Neem zeker niet teveel mee: Bedenk dat alles wat je vergeten bent, je waarschijnlijk gewoon kunt kopen. 

5. Zorg voor gemakkelijk zittende reiskleding

Zeker tijdens langere reizen is het belangrijk dat je zo uitgerust en relaxed mogelijk aankomt. Zorg daarom voor gemakkelijke, loszittende kleding, aangepast op je bestemming en je manier van reizen. Bedenk dat het in het vliegtuig meestal best fris is, dus laagjes zijn het beste. Je voeten kunnen gaan opzwellen door het lange zitten. Zorg daarom dat je gemakkelijk zittende schoenen (en sokken!) aan hebt die je gemakkelijk aan en uit kunt trekken, ook handig bij de douane. 

6. Neem een dagrugzakje mee als handbagage

In je handbagage horen natuurlijk je papieren, paspoort, bankkaart, telefoon (en oplader), en enkele persoonlijke items. Zorg ook dat je een kam, wet-wipes of klein flesje handgel, tandenborstel en een setje schoon ondergoed bij je hebt. Je weet maar nooit wat er gaat gebeuren. In je dagrugzakje kun je ook oordoppen, een slaapmaskertje en wat paracetamol stoppen, just in case ;-).