Boek een geweldige citytrip naar Lissabon

30 september 2021 0 Door Admin
Boek een geweldige citytrip naar Lissabon

Ben je op zoek naar een Europese citytrip waarbij je van heerlijk weer, mooie bezienswaardigheden en lekker eten verzekerd bent? Dan is een citytrip naar Lissabon precies wat je nodig hebt! Lissabon is een prachtige stad, waar je uren door de steegjes kunt lopen en de mooiste architectuur, winkeltjes en restaurantjes kunt bekijken. Er valt zowel overdag als in de avonden genoeg te beleven. Van streetart bekijken tot een kerk bezoeken of langs het water wandelen. Op deze pagina lees je wat je van het klimaat in Lissabon kunt verwachten en wat de leukste activiteiten en bezienswaardigheden van deze Portugese stad zijn.

Wat kun je van het weer in Lissabon verwachten?

Voordat je de stedentrip Lissabon boekt, is het handig om te weten wat de beste reisperiode voor deze geweldige stad is. In de zomerperiode regent het amper, stijgen de temperaturen, maar is het goed uit te houden buiten door het verkoelende effect van de Atlantische Oceaan. Het klimaat in Lissabon wordt bepaald door de Warme Golfstroom die langs de kust van Portugal actief is. Wanneer de zomerperiode je te warm lijkt, kun je zowel in het voor- als najaar in deze stad terecht. De gemiddelde temperatuur ligt dan lager dan in de zomerperiode en de kans op neerslag neemt iets toe. Dit neemt niet weg dat je in die periode optimaal van deze stad kunt genieten.

Lissabon is ook in de wintermaanden een leuke plek om te bezoeken. Alleen kun je dan beter voor de kerstsfeer langskomen, want zekerheid op mooi weer heb je in de wintermaanden niet.

Dit zijn de leukste dingen om te doen tijdens je stedentrip naar Lissabon

Ben je van plan om Lissabon te ontdekken? Dan mag een bezoekje aan de Santa Justa lift niet ontbreken. Deze lift biedt je een prachtig uitzicht over de stad en verbindt de Santa Justa straat met het Carmo plein. Wil je een architectonisch hoogtepuntje bekijken? Dan moet je bij de Praça do Comércio zijn. Dit is een prachtige triomfboog aan het einde van de grote winkelstraat. Als je richting de boog loopt, kom je op een groot plein met uitzicht op de Taag uit. Een mooi monument om te bekijken is de Torre de Belem.

Ben je een echte voetbalfan? Breng dan in ieder geval een bezoekje aan het Estádio josé Alvalade. Hier kun je een interessante rondleiding krijgen door het stadion van één van de bekendste voetbalclubs uit Portugal.