De mooiste kustplaatsen van Mallorca

26 oktober 2023 0 Door Admin
De mooiste kustplaatsen van Mallorca

Met vele stranden, gezellige bars en prachtige uitzichten is Mallorca een populaire vakantiebestemming voor jong en oud. Weet je nog niet precies waar op het eiland je wilt verblijven of twijfel je? Je kunt natuurlijk ook meerdere steden combineren tijdens je vakantie en de kustplaatsen bezoeken met een boot. We zetten de mooiste kustplaatsen van Mallorca voor je op een rij. 

Palma de Mallorca

Palma de Mallorca is de hoofdstad van het eiland en gelijk niet de minste! Deze kustplaats is uitermate geschikt voor wie op zoek is naar een bruisende nachtleven, want je vind hier vele bars en clubs. Ook voor cultuurliefhebbers is hier genoeg te zien, breng bijvoorbeeld een bezoek aan de kathedraal van Mallorca of struin door het historische centrum, op zoek naar het leukste terras. 

El Arenal

El Arenal is een populaire badplaats en staat bekend om de uitgebreide nachtcultuur. Je vindt hier een lange boulevard waar je je meer dan goed kunt vermaken met de vele uitgaansgelegenheden. Overdag kun je dan weer bijkomen op het strand, waar de palmbomen verder rijken dan het oog. De ultieme locatie om even helemaal los te gaan dus! 

Cala d’Or

Voor wie met het gezin op pad wilt is Cala d’Or misschien wel de beste plaats om te verblijven op Mallorca. Zo vind je hier fijne stranden waar een ontspannen sfeer hangt en kun je rustig wandelen door het autoluwe centrum. In Cala d’Or kun je met een bootje het water op of een uitgebreide wandeling maken door de nabijgelegen bossen. Ook voor kinderen is er genoeg te doen met een uitgebreid speelpark. Of ga op ontdekkingstocht en maak een plan om vanaf Cala d’Or de rest van het eiland te zien, zo kun je andere kustplaatsen bezoeken met een boot.

Santa Ponsa

Wil je even helemaal iets anders dan de drukte van een grote stad? Santa Ponsa is een kleinschalige kustplaats en daarom zeer geschikt voor gezinnen. Op dit eiland maak je kennis met het echte Spaanse eilandleven, terwijl je volop geniet van de vele mogelijkheden voor watersport. In de stad kun je je bovendien goed vermaken met de vele restaurants en terrasjes die je in de stad vindt. Klinkt goed!