De perfecte reisverzekering voor je vakantie in Portugal

1 juli 2021 0 Door Admin
De perfecte reisverzekering voor je vakantie in Portugal

Ga je regelmatig op vakantie naar Portugal? Dan is het verstandig om een goede reisverzekering af te sluiten. Dan kun je relaxed genieten van je reis en hoef je je geen zorgen te maken over de eventuele financiële consequenties als er een keertje iets gebeurt.

 

Wat dekt een reisverzekering? 

 

Er zijn diverse soorten reisverzekeringen. De meeste reisverzekeringen bieden een dekking voor je bagage en helpen je via de alarmcentrale bij calamiteiten. Wil je ook je medische kosten gedekt krijgen, dan kun je hiervoor een aanvullende module selecteren. Let goed op als je een reisverzekering afsluit of de dekking aansluit bij je wensen en sluit zo nodig aanvullende modules af.

 

Soorten reisverzekeringen

 

Kortlopende reisverzekering

Ga je één keer per jaar naar een vakantiehuisje in Portugal? En blijf je de rest van het jaar thuis, dan kun je het beste gaan voor een kortlopende reisverzekering. Met een kortlopende reisverzekering ben je alleen verzekerd voor je reis naar Portugal, zodra je terug bent loopt de kortlopende reisverzekering automatisch af.

Doorlopende reisverzekering

Ga je meerdere keren per jaar naar Portugal of ga je ook buiten dit mooie land graag op vakantie, dan is een doorlopende reisverzekering perfect. Met een doorlopende reisverzekering ben je namelijk het hele jaar door verzekerd en kun je dus met een gerust hart reizen.

 

Annuleringsverzekering

De annuleringsverzekering is vaak een aanvullende module op je reisverzekering. Door hiervoor te kiezen ben je verzekerd als je reis niet door kan gaan of wanneer je de vakantie onverhoopt vroegtijdig moet afbreken.

 

Dekkingen

 

Reisverzekeringen hebben altijd een bepaalde dekking. Als je alleen naar Portugal op vakantie gaat, heb je genoeg aan Europadekking. Maar ga je ook wel eens op reis daarbuiten, dan kun je bij je doorlopende reisverzekering beter voor werelddekking kiezen