Een zomer doorbrengen in Portugal

14 november 2019 0 Door Admin

Een paar maanden doorbrengen op een heerlijk tropisch oord. Dat klinkt toch fantastisch? Je hoeft hiervoor echt geen verre reizen naar bijvoorbeeld Hawaii of Curaçao te maken. Op een paar uurtjes vliegen ligt namelijk Portugal! Een mix van alles wat je nodig hebt: grote steden, veel natuur, mooie stranden en heel veel zon. Aan het twijfelen over of je dit mooie land moet bezoeken? Lees gauw verder!

Populaire gebieden in Portugal

Portugal is best een groot land, waardoor er veel verschil tussen de twee uiterste delen van het land is. Dit gaat niet alleen om temperatuurverschillen! Het zuiden van Portugal heeft natuurlijk de Algarve, wat de grootste trekpleister voor toeristen is. Dit zie je terug in het aantal vakantieparken en hotels en in de zomer natuurlijk de volle stranden en de overvloed aan toeristen in de vissersdorpjes. Naast het populaire gebied in de Algarve, heb je natuurlijk ook nog andere highlights. Het stuk tussen Lissabon en Porto is heel populair vanwege deze steden die natuurlijk heel veel toeristen aantrekken, maar het is in de zomer ook een toeristische trekpleister voor surfers. Een mooie afwisseling tussen cultuur en een strandvakantie! Het gebied ten noorden van Porto is nog een heel stuk rustiger, dus als je niet van het massale toerisme houdt, dan is dit zeker een aanrader.

Ga je in het hoogseizoen?

Op veel andere vakantieoorden is het hoogseizoen te vinden in juli, maar in Portugal ligt dit net even wat anders. Het hoogseizoen is hier eigenlijk de gehele maand augustus. In juli kun je namelijk nog best wel eens een heel strand voor jezelf hebben, maar in augustus zit alles lekker vol. In deze maand zijn ook veel Portugezen als toerist in eigen land te vinden, dus je hebt ook best wel kans om wat lokale mensen te spreken/

Leer de taal!

Als je van plan bent om een hele maand in Portugal door te brengen, dan kan het best wel eens de moeite waard zijn om Portugees te leren. Je gaat hier namelijk super veel aan hebben gedurende je verblijf, omdat niet iedereen even goed Engels spreekt. Daarnaast is het natuurlijk ook gewoon een super mooie taal om te leren. Als je dit snel wilt leren, dan is het een aanrader om bijvoorbeeld een taalcursus te volgen. Bij EBC zijn er voor elk instapniveau taalcursussen te vinden. Neem gerust eens een kijkje op de website om te zien wat bij jou past!