Geniet van de prachtige Algarve

24 mei 2019 0 Door Admin

Voor veel toeristen is de Algarve een prachtige vakantiebestemming. Deze prachtige regio in het zuiden van Portugal is al jaren onder Nederlandse toeristen een drukbezochte bestemming. Niet alleen is het hier prachtig, de regio heeft ook verschillende leuke badplaatsen waar je heerlijk vakantie kunt vieren in de zomer. Met kilometerslange kustlijn en prachtige stranden zit je hier als liefhebber van zon, zee en strand helemaal goed. Een weekje naar de Algarve zal er voor zorgen dat je helemaal tot rust komt, en van een vakantie gaat genieten die je niet snel zal vergeten. Wij zetten een aantal plekken in de Algarve voor je op een rij, die je als toerist eigenlijk niet mag missen.

Albufeira

Misschien wel de bekendste badplaats van de Algarve is Albufeira. Albufeira is een prachtige stad met een mooi, historisch centrum. Rondom deze stad vind je veel prachtige baaien en stranden waar je heerlijk kunt ontspannen. Enkele stranden die je zeker niet mag missen zijn Praia dos Pescadores en Praia do Tunel. Op ongeveer 8 kilomter van Albufeira ligt het bekende Paderne kasteel, dat opgebouwd is met stukken van de overgebleven stadswal van vroeger. Veel toeristen die met het vliegtuig naar Albufeira gaan vliegen naar Faro, dat op ongeveer 40 kilometer van Faro ligt. Albufeira ontvangt ieder jaar veel toeristen. Je vindt dan ook veel hotels en vakantieparken aan de Algarve waar je tijdens jouw verblijf kunt overnachten.

Portimao

Één van de meest authentieke steden van de Algarve is Portimao. Deze stad is met name onder zeilers en andere watersporters erg bekend. Er worden hier zelfs grote zeilevenementen georganiseerd. De stad heeft een prachtige haven en een zeer gezellig centrum, dat zeker de moeite waard is om te bezoeken. De regio van Portimao kent ook vele mooie grotten waar je met een excursie naar toe kunt gaan.

 

Welke plek je in de Algarve ook gaat bezoeken, de regio is prachtig en zeer geschikt voor een zomervakantie. Een bezoek aan deze regio in het zuiden van Portugal zul je niet snel vergeten.