Hier in Portugal kun je perfect kamperen

20 augustus 2021 0 Door Admin

Ieder jaar trekken veel Nederlanders naar het zonnige zuiden. Zin om op het strand te liggen of toch liever steden ontdekken? In Portugal kun je het allemaal doen. Niet gek dus dat veel mensen in de zomervakantie een weekje gaan genieten op de camping in de Algarve of rondom Porto. Even langs de kampeerwinkel en je bent er helemaal klaar voor! In Portugal heb je namelijk op verschillende plekken mooie campings, waar je hartelijk ontvangen wordt. Portugezen zijn ontzettend gastvrij en bieden je een warm welkom in hun land. 

De Algarve

Met prachtige stranden, rotsen, afgelegen baaitjes en een heerlijke temperatuur beslaat de Algarve de gehele kust van Zuid-Portugal. Zowel in de zomer als in de winter trekken veel toeristen naar dit gebied. De bekendste plek in dit gebied is Albufeira. Er zijn veel jongeren om te feesten, maar je kunt ook zeker je rust vinden op deze plek. Er zijn veel oude dorpjes, natuur, rustige stranden en heerlijke wandeltochten te vinden. De Algarve kent een kustlijn van zo’n 200 kilometer. Je kunt er grote zandstranden, prachtige kliffen en onbekende baaitjes vinden. Kortom, voor ieder wat wils! 

 

Ook is hier het meest zuidelijke punt van Europa te vinden: Cabo de São Vicente. Men dacht vroeger dat de wereld hier stopte. Vanaf de hoge kliffen, waar je bij de welbekende vuurtoren kunt gaan kijken, heb je een eindeloos ver uitzicht over de zee. Ben je dan toch al onderweg? Ga ook eens kijken bij de prachtige grotten of ga dolfijnen spotten. 

 

Van juni tot september kent de Algarve zomerse temperaturen. In de overige maanden is het wat koeler, maar het is zeker niet te koud om even een weekje uit te rusten in het zuiden. 

Porto

Rondom de – op Lissabon na – grootste stad van Portugal kun je heerlijk vertoeven op een camping. In dit gebied zijn ontzettend veel culturele bezienswaardigheden te vinden, maar er is ook veel natuur. Dat, in combinatie met de aangename temperaturen zorgt dat je er heerlijk tot rust kunt komen en lekker op avontuur kunt. Porto ligt aan de oever van de Douro, waar je erg veel wijngaarden kunt vinden. Je kunt hier heerlijk wandelen of avontuurlijke sporten als raften en kanoën beoefenen. 

 

In de stad zelf zijn veel mooie gebouwen, musea, winkelcentra en leuke restaurantjes te vinden. De stad staat al een tijd op de werelderfgoedlijst. Je kunt lekker dineren aan de Douro, plaatselijke wijnproeverijen bezoeken in de vallei, of het voetbalstadion van FC Porto bekijken.

 

Van april tot en met september is het heerlijk weer in Porto. Ga je buiten deze periode? Dan kan het nog wel eens regenen in Portugal. Als je gaat kamperen is het wel zo handig als je een zakluifel meeneemt, zodat je toch nog droog buiten kunt zitten. 

 

Zo zie je dus dat het niet gek is dat veel Nederlanders ieder jaar naar het Zuiden trekken. Portugal heeft ontzettend veel moois te bieden en voor ieder wat wils. Dat maakt het dat hier het gehele jaar toeristen verblijven.