Jouw geld beleggen in vastgoed? Think again!

21 april 2021 0 Door Admin
Jouw geld beleggen in vastgoed? Think again!

Al enige tijd rendeert het niet meer om jouw spaargeld op de bank te zetten en op die manier rente te vangen. De rentes van de bank zijn ontzettend laag, dus moet je op zoek gaan naar alternatieven. Een van de mogelijkheden is jouw vermogen te investeren in vastgoed. Maar heb je weleens nagedacht over andere alternatieven? Lees er hier meer over!

Vastgoed? Dat komt vast goed

Ben je vermogend, dan kun jij hoogstwaarschijnlijk een mooie tweede hypotheek opnemen bij de bank. Op die manier kun je een recreatiewoning voor de verhuur aanschaffen, of denk aan een studentenhuis of een appartement dat je verhuurt aan bijvoorbeeld expats. Bedenk je echter wel dat de overdrachtsbelasting voor beleggers van 2% naar 8% is gegaan. Dit zul je moeten doorberekenen in de huur. Natuurlijk is dit een eenmalige kostenpost, maar zeker iets om rekening mee te houden. Ben je op zoek naar andere investeringsmogelijkheden? Lees gauw verder!

Cryptovaluta is helemaal van nu

Sinds een aantal jaren is beleggen in crypto geld een feit. Crypto valuta, of digitale valuta, is op de markt gebracht als betaalmiddel voor grote transacties zonder tussenkomst van een bank of en ander tussenpersoon. Vanwege de fluctuaties van de koersen is dit betaalmiddel eigenlijk uitgegroeid tot ruilmiddel/handelsmiddel. Ook zijn er de afgelopen jaren steeds meer cryptovaluta’s bijgekomen, zoals de Ethereum. Door middel van apps kun jij eenvoudig investeren in crypto geld. Dit kan jou veel geld opleveren, maar pas op, je kan ook veel geld verliezen.

Iets traditioneler? Investeer in aandelen of obligaties

Een beleggingssoort die al heel lang bestaat; aandelen en obligaties. Met een aandeel koop je eigenlijk een stukje van het bedrijf en deel je dus ook mee in de winst. Een obligatie is een verhandelbaar schuldbewijs. Dit is minder risicovol dan een aandeel. Heb je niet veel verstand van dit soort zaken? Laat dan een professionele belegger het geld voor je investeren. Natuurlijk is ook dit geen garantie voor grote winsten, maar je loopt wel minder risico dan wanneer je zelf aan de slag gaat.