Naar Zwitserland per trein

17 september 2020 0 Door Admin

Er zijn van die dingen die moet je echt gedaan hebben in je leven. Een daarvan is Zwitserland per trein. Alleen dan namelijk zie je het land op haar mooist. Er zijn opties voldoende en je begint je reis gewoon op elk willekeurig station in ons land. Overigens is het ook geschikt voor mensen met hoogtevrees. Daar schijn je in de trein minder last van te hebben namelijk.

Zwitserland per trein is echt een aanrader

Vraag elke willekeurige inwoner van Europa naar Zwitserland en iedereen is razend enthousiast over het land. Zwitserland is simpelweg ook een schitterend land, niet in de laatste plaats door de bergen en dalen. Die bergen kun je overigens prima zien vanuit de trein. Zwitserland per trein is dan ook een regelrechte aanrader.

De trein heeft voldoende voordelen ten opzichte van de auto

De trein heeft voordelen ten opzichte van de auto. Neem de bergen en panorama’s. Als je in de auto rijdt dan is dat niet het geschikte moment om eens even goed te kijken. Zwitserland per trein bied je alle mogelijkheden om al het moois dat het hooggebergte te bieden heeft echt goed te bekijken. Je te verwonderen. En bovendien kun je in de trein ook de oogjes even dicht doen als je moe wordt. Heb je trek of dorst? In de gemiddelde trein is de catering prima verzorgd. Voeg dat bij de vergezichten en al het moois dat Zwitserland te bieden heeft en je begrijpt dat Zwitserland per trein zeer de moeite waard is.

Van Matterhorn in Zwitserland naar Tirano in Italië

Een regelrechte aanrader is de Glacier Express, ongetwijfeld de bekendste spoorlijn van Europa. Het is Zwitserland per trein op z’n mooist. Je gaat dan met de trein dwars door de Alpen. De onvergetelijke reis start in Matterhorn in Zermatt. De eindbestemming ligt in St. Moritz en de duur van de trip is precies 8 uur. Het is Zwitserland per trein door hoge bergpassen en genieten vanaf het uitzicht van 2033 meter hoge Oberalppas. Het fijne is dat de treinen die deze tocht maken over een panoramadak beschikken.

Neem ook de Bernina Express

Zwitserland per trein is zeker ook de Bernina Express, een tocht die niet alleen Zwitserland aandoet maar ook door Italië gaat. Deze spoorlijn is ook al het neusje van de zalm wat Europa te bieden heeft op het gebied van het spoor. Delen van de spoorlijn staan op de Werelderfgoedlijst van Unesco, en dat zegt genoeg. De Bernina Express start in Zwitserland en eindigt in het Italiaanse Tirano.

Je start je reis gewoon op een willekeurig station in eigen land

Zwitserland per trein is iets wat je gewoon ervaren moet hebben. En het mooie is wel dat Zwitserland per spoor gewoon start in Nederland, want je kunt vanaf elk station de reis naar Zwitserland beginnen. Nog meer aanraders? Dat is Bankgeheim, een trip van tussen de vier en zes dagen of een complete rondreis door Zwitserland. En ook de Furka Bahn is een optie, ook al een reis die je in zowel Zwitserland als Italië brengt.

 

Is je interesse gewekt? Neem dan snel een kijkje op Zwitserlandpertrein.nl.