Ontdek de voordelen van laminaat

4 maart 2022 0 Door Admin
Ontdek de voordelen van laminaat

Sinds de introductie van in 1970 is laminaat niet meer weg te denken uit Nederlandse huishoudens. Dit is niet zo gek aangezien dit door veel mensen werd gezien als een echt revolutionaire vloer. Een laminaatvloer combineert namelijk de warme en authentieke uitstraling van een echte houten vloer met ultiem gebruikersgemak. Daarnaast is het een relatief goedkope vloer, waardoor vrijwel ieder huis wel is voorzien van een schitterende laminaatvloer. Toch heeft deze vloer nog veel meer voordelen te bieden. Lees snel verder en ontdek waarom zoveel Nederlanders al decennia verliefd zijn op laminaatvloeren!

 

1. Kleurvast en vochtbestendig

Vroeger was een echte houten vloer de standaard in veel woningen. In de loop der jaren ontdekten echter steeds meer mensen de nadelen van deze vloer. Zo kan het slecht tegen water, is het temperatuurgevoelig en verkleurt het door de zon. Door de vele nadelen van een houten vloer werd de roep naar een alternatief steeds groter. Uiteindelijk is hierdoor de laminaatvloer op de markt gebracht. Deze vloer staat erom bekend dat het veel vochtbestendiger is. Vandaag de dag bestaat er zelfs watervast laminaat dat je zonder problemen in het toilet, de badkamer of de keuken kan leggen.

 

2. Groot aanbod

Laminaat is al decennia op de markt en is inmiddels de favoriet van Nederland. Niet zo vreemd dus dat deze vloer tegenwoordig in oneindig veel afwerkingen, kleuren en patronen verkrijgbaar is. Dit maakt het onder andere mogelijk om jouw vloer volledig af te stemmen op jouw interieurstijl. Heb je een industriële uitstraling in huis? Kies dan bijvoorbeeld eens voor grijs laminaat. De lichtere kleuren passen daarentegen juist weer beter bij een landelijk, minimalistisch of een Scandinavisch interieur.

3. Onderhoud en hygiëne

Veruit de meeste mensen kiezen vandaag de dag nog steeds voor een laminaatvloer. De voornaamste reden hiervan is dat deze vloer enorm onderhoudsvriendelijke en hygiënisch is. Het regelmatig stofzuigen en dweilen is immers al voldoende om de vloer in uitstekende staat te houden. Hiermee verwijdert u al het stof en vuil van de vloer, waardoor ook nog eens de kans op schade verminderd. Bovendien heb je met een laminaatvloer geen last van huisstofmijt. Dit zorgt ervoor dat laminaat dus een uitstekende keuze is voor iedereen met een allergie!

 

4 Goedkoop in de aanschaf

Wist je dat laminaatvloeren op de lange termijn de beste prijs- kwaliteitsverhouding hebben? Deze vloeren gaan namelijk gemiddeld zo’n 15 jaar mee zonder dat er speciaal onderhoud nodig is. Hiermee is laminaat aanzienlijk goedkoper in de aanschaf in vergelijking met een houten vloer. Door een laminaatvloer te nemen bespaar je dus flink op de kosten voor het onderhoud. Welk voordeel spreekt jou het meeste aan?