Op reis met de motor? Deze accessoires heb je zeker nodig!

24 maart 2022 0 Door Admin

Als je een motorliefhebber bent is motorrijden waarschijnlijk een van je grootste passies. Dat is ook niet gek. Het geeft namelijk een enorm gevoel van vrijheid en is gewoon super leuk om te doen. Veel motorliefhebbers vinden het daarnaast ook leuk om aan hun motor te sleutelen. Zij gaan bijvoorbeeld zelf aan de slag met verschillende kawasaki luchtfilter onderdelen, harley davidson sportster onderdelen of gaan snel gashendels kopen om die vervolgens aan hun motor te bevestigen. Naast dit soort verschillende motoronderdelen, zijn er ook een heleboel verschillende accessoires voor je motor. Deze zijn vaak echt een toevoeging aan je motor. En je hoeft meestal ook helemaal niet handig te zijn om deze te kunnen gebruiken en/of bevestigen. 

Hoezen voor je motor

Een hoes is een handig accessoire voor je motor. Hij zorgt er namelijk voor dat je motor mooi blijft en niet beschadigt. Er zijn verschillende soorten motorhoezen op de markt. Denk aan indoor hoezen, die bedoeld zijn voor wanneer je motor binnen staat, maar ook aan outdoor hoezen, die een motor die buiten staat beschermen. Voor ieder wat wils dus. Je kan zowel fysiek als online motorhoezen aanschaffen, maar om een hoes echt goed te kunnen bekijken is het wel aan te raden om toch even naar een winkel te gaan. Zo kan je het materiaal van de hoes het beste zien en eventueel ook voelen. 

Verschillende tassen en koffers

Als je ervan houdt om te touren met je motor, is het ook leuk om tassen of koffers aan te schaffen. Zo kan je spullen meenemen tijdens jouw motorrit en kan je bijvoorbeeld ook op reis gaan met je motor. Er zijn allerlei verschillende soorten tassen en koffers. Denk bijvoorbeeld aan een rugzak, maar ook aan zadeltassen, tanktassen, topkoffers en gewone koffers. Voor iedere motor zit er dus wel een geschikte soort bij. Als je overweegt om te gaan touren of reizen met je motor, of wanneer je gewoon wat meer spullen mee wil kunnen nemen, is het dus zeker handig om je eens te verdiepen in de tassen en/of koffers. 

Een navigatiesysteem voor je motor

In de meeste auto’s zit tegenwoordig een ingebouwd navigatiesysteem. Dit is bij een motor meestal niet het geval. Als je ritten gaat maken met je motor, is het natuurlijk wel zo handig dat je de weg kan vinden. Daarom is het handig om een navigatiesysteem aan te schaffen. Een andere, veel gebruikte optie is om een telefoonhouder te kopen. Zo kan je jouw telefoon, met daarop bijvoorbeeld Google Maps, eenvoudig aan je motor installeren. Zo heb je altijd een kaart bij de hand en raak je nooit verdwaald. Als je dus van plan bent om te gaan motorrijden op plekken waar je de weg (nog) niet kent, dan is een navigatiesysteem of telefoon houder dus echt een aanrader. 

 

Verschillende soorten sloten

Een motor is niet goedkoop, daarom wil je hem natuurlijk goed op slot zetten, zodat hij niet wordt gestolen. Er zijn verschillende soorten motoren waarbij verschillende soorten sloten passen. Voor een chopper (bekijk choppers online) heb je bijvoorbeeld een ander soort slot nodig dan voor een racemotor. Als je van plan bent om sloten aan te schaffen, kan je het beste even naar een motorwinkel toegaan om je te laten adviseren. Mocht je nou liever vanuit huis kijken, dan is het handig om je even in te lezen en eventueel online advies te vragen. Zo maak jij straks de beste keuze en doe je geen miskoop.