Op vakantie naar Alentejo (Portugal), wat te doen?

31 januari 2020 0 Door Admin

Dit jaar op vakantie naar Portugal? Dit land heeft natuurlijk ontzettend veel te bieden. Albufeira, Porto, Lissabon om maar wat te noemen. Maar in deze blog staan we stil bij een wat minder bekende bestemming in Portugal: Alentejo. In de blog (geschreven door Vakanty.nl,) lees je o.a. meer informatie over het dorpje ‘Alter do Chao’, maar kijken we ook naar dingen die je in de omgeving kunt doen. Enthousiast? Of weten wat dit land verder te bieden heeft? Zoek en boek dan eenvoudig en snel een goedkope vliegvakantie naar Portugal.

Alter do Chao

 

In deze regio vind je onder andere het pittoreske dorpje ‘Alter do Chao’. Het dorp wordt gekenmerkt door de alomtegenwoordige witte huizen, waar de tijd nog voortkabbelt op het ritme van de Fado. Het dorpsplein biedt een gezellig aanblik met zijn vele terrasjes en het kasteel wat prominent aanwezig is. Vele voorzieningen zijn aanwezig in het dorp zoals; medisch centrum, supermarkten, bioscoop, musea, dierenartspraktijk, scholen, meubelzaak en kledingzaak, overdekt zwembad, en tennisbanen, gemeentehuis en hotels. Met grote steden als Portalegre en Estremoz in de buurt heeft u altijd toegang tot de beste voorzieningen (grote supermarkten als Leclerc Lidl en Aldi, vele restaurants, de beste medische voorzieningen en uiteraard oneindig veel cultuur).

 

Coudelaria de alter

Op een steenworp afstand staan de koninklijke stallen van Portugal oftewel de Coudelaria de alter. Een stoeterij van wereldformaat, bekend van de lucitaner paarden en de zeer gedisciplineerde en levendige rijschool. Bovendien biedt de Alentejo oneindig veel rijplezier. Dwars door de wildernis of op in de kraal op eigen erf: door de aderen van de Alentejo stroomt hippisch bloed!

 

Natuurpark Serra de São Mamede

Marvão ligt in het nabijgelegen Natuurpark Serra de São Mamede. Middenin het 137 hectare grote natuurgebied bevindt zich de Golfclub ’the Ammaia Club de Golf do Marvão’. Het is de eerste golfbaan in de Noordelijke Alentejo en is ontworpen door de Portugese architect Jorge Santana da Silva. De baan telt vele greens, bunkers and vier meren. De golfbaan is geopend in 1997 en biedt 18 holes, 72 pars (6036 meter).