Overweeg je om met de caravan naar Portugal te gaan? Let dan hierop!

14 juli 2022 0 Door Admin

Leef jij ook zo toe naar de zomervakantie toe aangezien je van plan bent met de caravan naar Portugal gaat? Dat snappen wij heel goed! Niks is leuker dan heerlijk te genieten in een prachtig land met je trouwe tweewieler waar je heerlijk in kunt overnachten. Er zijn alleen wel een aantal dingen waar je op moet letten als je met de caravan naar Portugal wil gaan. Welke dat allemaal zijn lees je in deze blog. 

Lange reis 

Ten eerste is het belangrijk dat je rekening houdt met de lange afstand van Nederland naar Portugal. Met ruim 2000 kilometer die je moet afleggen ben je namelijk gemiddeld een hele dag bezig om er te komen. Bovendien trekt je auto een zware caravan mee waardoor de reis vaak wat langer duurt. We raden je om deze reden aan om tussendoor je caravan op te zetten om ervoor te zorgen dat je niet kapot aankomt op je vakantiebestemming. Daarnaast adviseren we je om een paar woorden Portugees te leren voor dat je daar aankomt. Denk aan woorden als: goedemiddag, dankjewel en tot ziens.  

Staat van de caravan 

Voor dat je de weg gaat trotseren is het van groot belang de staat van je caravan te checken. Kijk dus altijd of er beschadigingen zichtbaar zijn op de buitenkant maar ook de binnenkant. Denk aan scheuren, deuken en schimmel. Controleer ook of alle belichtingen en andere technische onderdelen nog in orde zijn van de caravan. Kom je erachter dat je caravan aan vervanging toe is en de denk je: ik wil van mijn caravan af? Dan raden we je aan om een caravan inkoper te benaderen die jouw caravan voor een leuk prijsje opkoopt die je vervolgens kunt gebruiken voor een nieuwe of tweedehandse. Meer informatie nodig? Neem dan hier ook even een kijkje: vrijwaringsbewijs caravan 

Verzekeringen 

Tot slot is het zeker niet onbelangrijk om een goede verzekering af te sluiten voor dat je op reis gaat. Er kunnen altijd onvoorziene situaties ontstaan wanneer je ver van huis bent. Om jezelf hierop voor te bereiden adviseren we je een goede reisverkering af te sluiten.