Alentejo

Alentejo

Kurkeiken en olijfbomen gecombineerd met glooiende velden zover het oog reikt. Hier en daar ziet u als het ware uit het niets witgekalkte huizen verrijzen. Dit is hoe we het Portugese Alentejo het best kunnen omschrijven.

Dit dunbevolkte gebied is toeristisch zeer interessant. De overblijfselen uit lang vervlogen tijden maken Alentejo immers tot een locatie die u ooit eens bezocht moet hebben.

Een bezoekje aan de stad Évora

De grootste stad binnen de regio Alentejo luistert naar de naam Évora. Deze plaats staat er om bekend een grote hoeveelheid aan historische gebouwen te herbergen.

De stad geniet nog steeds van een afscherming onder de vorm van een Romeinse ringmuur. Nog steeds voeren de smalle straatjes gecombineerd met booggangen u mee naar de tijd dat de Arabieren hier feestvierden.

Évora is een erg uitnodigende stad waar u op elke hoek wel een vleugje geschiedenis kan ontdekken en ervaren. Een aantal bezienswaardigheden die u niet mag missen zijn de Sé kathedraal, de Romeinse tempel, de Igreja Real de São Francisco kerk evenals het Romeinse aquaduct welke over een indrukwekkende lengte van zomaar even 18 kilometer beschikt.

Leuke stopplaatsen voor onderweg

Niet alleen de stad Évora is een plaats in Alentejo die u niet mag missen. Wanneer u de toeristische route neemt van Évora naar Montemor-o-Novo zijn er nog heel wat andere interessante stopplaatsen.

Denk hierbij onder meer aan de stenencirkel Cromeleque dos Almendres welke is gelegen ten zuidwesten van de stad. Vergeet ook niet om een bezoekje te brengen aan de grotten van Escoural.

Hier kunt u immers meer dan 12.000 jaar oude grotschilderingen terugvinden. Voor de cultuurliefhebber heeft het Portugese Alentejo dus in ieder geval heel wat moois in petto!

Sterren kijken is nergens anders zo mooi

Door de jaren heen heeft Alentejo zichzelf uitgeroepen tot dè plaats in de wereld om sterren te kijken. Even halt houden bij Alqueva is dan ook beslist een aanrader.

Het gebied rond het immense stuwmeer van Alqueva in Alentejo levert dan ook steeds opnieuw een indrukwekkende kijk op ons heelal. Niet voor niets werd dit plaatsje door de UNESCO bestempeld als ‘Starlight Tourism Destination’. Deze erkenning wordt uitsluitend toegekend aan locaties waar zo weinig mogelijk tot geen kunstlicht wordt gebruikt.

Een bezoek aan Alentejo in de lente

Alentejo is een Portugese regio die eigenlijk het hele jaar door perfect kan worden bezocht. Toch is het vooral een aanrader om in de lente naar deze plaats af te reizen.

Tijdens de lente wordt deze omgeving dan ook gekenmerkt door een uitbundig tapijt van bloeiende, wilde bloemen. Het is ook in deze periode dat de eerste bijeneters terug de kop opsteken.

De maanden maart, april en mei kunnen we in Alentejo dan ook bestempelen als een lust voor het oog. Niet alleen is de natuur dan op haar mooist, daarnaast geniet u ook van zeer aangename temperaturen.

Met een gemiddelde van ongeveer 23 graden is de zon reeds uitvoerig van de partij zonder dat het te heet wordt. Ondanks het feit dat u Alentejo dus perfect het hele jaar door kunt bezoeken vormt de lente misschien toch wel de beste reistijd.

Filter Products Showing all 21 results
Aantal Personen
Aantal Sterren
Plaats
Filter selected