Beiras/Centraal Portugal

Beiras/Centraal Portugal

Beiras of Centraal Portugal biedt u de mogelijkheid om Portugal in al haar authenticiteit te ervaren. Deze regio mag dan misschien een klein beetje in de toeristische schaduw liggen van bijvoorbeeld de Algarve, toch heeft ze nog heel wat moois te bieden.

Hier geniet u namelijk van de indrukwekkende Serra da Estrela. Of u nu een voorliefde heeft voor ongerepte natuur of u graag enkele culturele erfenissen uit het verleden van Portugal wenst te ontdekken, Beiras biedt het u allemaal!

Serra da Estrela, een paradijs voor natuurliefhebbers

Een vakantie boeken naar Beiras betekent uiteraard dat u kennis zult maken met de Serra da Estrela. De grootste bergketen van Portugal staat bekend omwille van de met rotsblokken bezaaide hellingen die de meest bizarre formaties aannemen.

Er zijn heel wat goede redenen aan te halen om deze bergketen te bezoeken. De vele rotsen, bossen, meertjes en ravijnen zijn bijvoorbeeld een zege voor de natuurliefhebber.

Vergeet ook zeker niet om een foto te maken met de beroemde ‘Cabeça da Velha’ rots. Deze is terug te vinden bij São Romão en vertoont sterke gelijkenissen met het gezicht van een oude vrouw.

Het is één van de vaakst gefotografeerde bezienswaardigheden van de regio en prijkt dan ook op heel wat ansichtkaarten.

De hoogste stad van Portugal

Beiras staat eveneens bekend als regio waar de hoogstgelegen stad van Portugal is terug te vinden. We hebben het hier niet over Guarda welke meteen ook de grootste stad van de Serra da Estrela is.

U vindt in deze bijzondere parel niet alleen prachtige stadspaleizen, maar ook gezellige, stille pleintjes met kleine kerken en middeleeuwse huizen. Guarda is meteen ook één van de beste locaties van Portugal om de typische balkons met de zogenaamde azulejos te aanschouwen. Even halt houden bij deze locatie is dan ook zeker en vast een aanrader.

Weg van het massatoerisme in Beira Baixa

Beiras is een regio waar u nog perfect kunt genieten van het Portugese leven zonder het massatoerisme van de kustgebieden. Neem nu bijvoorbeeld Beira Baixa.

Dit ruige, onontgonnen en weinig toeristische gebied herbergt de meest Portugese stad van het land. We hebben het hierbij uiteraard over Monsanto. Niet alleen het dorp op zich is leuk, ook de weg er naartoe is verwachtingsvol.

Reeds vanaf een behoorlijke afstand ziet u Monsanto immers schitteren op een eenzame berg. In het dorp zelf voeren de nauwe steegjes u tussen de vele rotsblokken door.

Wilt u graag het volledige dorp ontdekken en kunnen genieten van een panoramisch uitzicht op de omgeving? In dat geval dient u er wel rekening mee te houden dat hier behoorlijk wat klim- en klauterwerk bij zal komen kijken.

Nu u toch in deze omgeving bent is het ook een aanrader om Castelo Branco te bezoeken. Hier is onder meer de Jardim Episcopal een absolute aanrader.

Uitermate geschikt voor een wandel- en fietsvakantie

Wilt u tijdens uw vakantie in Portugal zoveel mogelijk verscholen pareltjes ontdekken? In dat geval is het aan te raden om Beiras te voet of met de fiets te verkennen.

De indrukwekkende natuur zal u keer op keer in vervoering brengen. Ook het bezoeken van de vele, pittoreske dorpjes in Beiras zonder auto kan worden omschreven als een absolute zege.

Filter Products Showing 1 - 50 of 81 results
Aantal Personen
Aantal Sterren
Plaats
Filter selected