Distrito de Portalegre

Distrito De Portalegre

Langs de grens met Spanje vinden we het ruige en bovendien dunbevolkte Distrito De Portalegre terug. Dit berglandschap kenmerkt zich door een grote hoeveelheid aan enorme zwerfkeien waar witte dorpjes worden afgewisseld met uit graniet opgetrokken gehuchten.

Deze regio staat bekend om het rustige Portugese leventje dat er nog wordt geleid. Aan het einde van de dag ziet u her en der herders opduiken die hun schapen of geiten doorheen de smalle straatjes drijven of wordt de weg versperd door een groep ossen.

Wanneer u op zoek bent naar een uitnodigende omgeving om even heerlijk in tot rust te komen is het alvast de moeite waard om een vakantie naar het Distrito De Portalegre te overwegen.

Portalegre, de voormalige industrie(hoofd)stad

De hoofdstad van het Distrito De Portalegre is het gelijknamige Portalegre. Deze voormalige industriestad beschikt over een oude stadskern die bijzonder bezienswaardig is.

De stijl van de oude stadskern wordt in het bijzonder gekenmerkt door de barokarchitectuur die afstamt uit de renaissancetijd. Tijdens een verblijf of bezoek aan Portalegre zijn er meerdere bezienswaardigheden die u niet over het hoofd mag zien.

Zo zijn zowel het Mosteiro klooster als de Sé kathedraal een absolute aanrader. Wilt u zich graag verdiepen in het authentieke karakter van de voormalige industriestad?

Dan kunt u eveneens een bezoekje aan de wandkleden fabriek en het tapijtmuseum overwegen. Tijdens de zomer vinden er in Portalegre verschillende evenementen plaats.

Een bijzondere voorstelling is het muzikale programma in de kloostertuin van de stad.

Een bezoek aan het museumstadje Marvão

Nadat u Portalegre achter zich heeft gelaten kunt u een vrij moeizame weg naar boven nemen richting het museumstadje Marvão. Dit stadje is gelegen op een hoogte van 900 meter en heeft eigenlijk altijd al een rol van betekenis gehad.

U moet er wel rekening mee houden dat het stadje zelf enkel en alleen te voet kan worden bezocht. Er is een grote parkeerplaats voorzien waar u, uw auto kunt achterlaten.

Van hieruit geeft een smalle, dubbele poort u toegang tot de smalle straatjes van het stadje. Op het hoogste punt van het stadje is de Igreja de Santiago terug te vinden.

Merk bovendien ook de ruïnes op van het 13e-eeuwse kasteel welke even verderop zijn terug te vinden. Hier is het beslist een aanrader om de toren te bezoeken van waaruit u werkelijk een subliem uitzicht heeft op de omgeving.

Een uitnodigende en bovendien vrij voordelige bestemming

De toeristische aantrekkingskracht van verschillende Portugese regio’s werkt automatisch een hoger prijskaartje in de hand. Dat geldt niet voor de bestemmingen die deel uitmaken van het Distrito De Portalegre.

U vindt er tal van heerlijke restaurantjes terug die u nog de authentieke, Portugese keuken bieden en dat tegen een zeer toegankelijk prijskaartje. Dit gegeven zorgt er voor dat een vakantie boeken naar het Distrito De Portalegre ook voor de prijsbewuste reiziger zeker en vast een aanrader is.

Wilt u dus graag een vakantie doorbrengen in het prachtige Portugal weg van het massatoerisme, maar toch in een ronduit prachtige en uitnodigende omgeving? Dan is het Distrito De Portalegre de moeite zeker waard!