Lissabon

Lissabon

Lissabon, ook wel ‘de witte stad’ genoemd is de hoofdstad van Portugal. De stad torent hoog uit boven de noordelijke oever van de Taag en is gebouwd op zeven heuvels. Er zijn meerdere goede redenen aan te halen om een vakantie naar Lissabon te boeken.

Niet alleen zijn er enkele prachtige en unieke bezienswaardigheden terug te vinden, wat bovendien ook te denken van de brede winkelavenues?

Tijdens een wandeling doorheen de stad ontdekt u bovendien ook nog eens tal van prachtige pleinen en fonteinen die het er extra aangenaam vertoeven maken. Eén ding staat in ieder geval vast, Lissabon is een stad die u minstens één keer in uw leven moet hebben bezocht!

Interessante en unieke bezienswaardigheden om te ontdekken

Lissabon is in eerste instantie een stad waar de cultuurliefhebber beslist aan zijn of haar trekken komt. Eén van de meest opvallendste bouwwerken van de stad is alvast de Elevador de Santa Justa.

Deze indrukwekkende lift in neogotische stijl vormt eigenlijk de verbinding tussen de beneden- en bovenstad. Ze overbrugt een hoogteverschil van 32 meter.

Bovenop de lift is er een terras terug te vinden welke werkelijk een subliem uitzicht biedt op de omgeving. Een andere bezienswaardigheid die u niet mag missen is het Castelo de São Jorge.

Dit prachtige kasteel ligt hoog verheven boven de Portugese hoofdstad. Het schaduwrijke parkje met een paar kletterende fonteinen maakt een bezoek net als het uitzicht meer dan de moeite waard.

De oudste wijk van Lissabon, Alfama

Dat Lissabon een zeer veelzijdige stad is blijkt misschien wel nog het meest van allemaal in de wijk Alfama. Het betreft hier de oudste wijk van de Portugese hoofdstad die wordt gekenmerkt door een labyrint van smalle en bochtige straatjes.

De vele poorten en trappen die verspreid over de wijk zijn terug te vinden geven het geheel een historische uitstraling. Nadat de zon onder is gegaan vullen de straten zich met weemoedige fadomuziek welke een niet onbelangrijke bijdrage levert aan de bijzondere sfeer die hier de dagen van de inwoners vult.

De omgeving van Lissabon ontdekken

Indien u er voor kiest om een vakantie te boeken naar Lissabon spreekt het voor zich dat u waarschijnlijk niet alleen de stad zelf zal willen ontdekken.

Ook de omgeving waarin Lissabon is gelegen heeft immers voor reizigers heel wat interessants te bieden. In een straal van amper 50 kilometer rond de stad vindt u niet alleen rustige vissersdorpjes terug, daarnaast zijn er ook de mondaine badplaatsen aan de Costa de Lisboa.

Een plaats die u zeker eens moet bezoeken is Queluz. Deze stad is gelegen zo’n 15 kilometer ten noordwesten van Lissabon en staat vooral bekend om de aanwezigheid van het imposante Palácio Nacional de Queluz.

Op een half uur rijden van Lissabon is ook Sintra terug te vinden met haar curieuze paleizen en prachtige tuinen. Vooral het sprookjespaleis Palácio Nacional da Pena is hier een aanrader van formaat.

Heeft u het even gehad met het opsnuiven van de cultuur in Lissabon en omgeving? In dat geval worden er u ook voldoende mogelijkheden aangeboden om even lekker tot rust te komen.

Net ten zuiden van Sintra (en dus ook op zo’n half uur afstand van Lissabon) liggen de mondaine badplaatsen Cascais en Estoril. Dit zijn de populairste badplaatsen aan de Costa de Lisboa en worden door reizigers van over de hele wereld bijzonder gewaardeerd.

Andere plaatsen die een bezoek meer dan waard zijn in de omgeving zijn Sesimbra met haar prachtige baai evenals Palmela. Deze laatste staat in het bijzonder bekend om de typisch Portugese molens die er zijn terug te vinden.

Filter Products Showing 1 - 50 of 100 results
Aantal Personen
Aantal Sterren
Plaats
Filter selected