Madeira

Vakantiehuizen Madeira

Het bloemeneiland Madeira vormt sinds jaar en dag een zeer populaire vakantiebestemming. Dit komt in het bijzonder omdat ze, wanneer de bloemen en planten in volle bloei staan wordt gekenmerkt door een prachtige zee van kleuren.

De afstanden op Madeira zijn vrij beperkt wat er voor zorgt dat deze bestemming zich uitstekend leent om met een huurauto te ontdekken.

Wilt u een meer sportieve vakantie beleven? Ook dat is geen probleem. Zowel te voet als met de mountainbike is Madeira immers probleemloos te verkennen!

Boeiende hoofdstad Funchal

Tijdens een vakantie in Madeira spreekt het voor zich dat u niet om de hoofdstad Funchal heen kunt. Deze plaats staat onder meer bekend omwille van de grote botanische tuin die er is terug te vinden.

De tuin beslaat een oppervlakte van zomaar even 35.000 vierkante meter. Hier kunt u niet alleen genieten van de natuurpracht, daarnaast is er ook nog eens het unieke uitzicht op de bergen en de oceaan.

Een andere aanrader is het maken van een tochtje met de kabelbaan. Deze brengt u van het oude centrum van Funchal naar de Monte berg.

Deze reis duurt zo’n 15 minuten en garandeert u een onevenaarbaar uitzicht op Funchal. Andere aanraders in de hoofdstad zijn het paleis evenals de verschillende musea die er zijn terug te vinden.

De beste periode om Madeira te bezoeken

In principe kan een vakantie naar Madeira altijd ondernomen worden. Dit neemt niet weg dat er voor deze Portugese regio ook een beste reistijd geldt.

Het merendeel van de reizigers zijn het er dan ook met elkaar over eens dat u Madeira het best kunt bezoeken in de periode tussen mei en oktober. Dit heeft voor een groot deel te maken met het feit dat de dagtemperaturen dan zijn gelegen tussen de 20 en 30 graden.

De winters in Madeira beschikken tevens over een mild karakter, maar de kans dat u wordt geconfronteerd met de nodige neerslag is meer dan aanwezig.

Een strandvakantie in Madeira

Er wordt wel eens gezegd dat Madeira geen geschikte locatie is voor reizigers die graag een strandvakantie willen beleven. Dit is grotendeels te wijten aan het feit dat Madeira zelf eigenlijk nauwelijks over stranden beschikt.

Door het maken van een dagexcursie kunt u echter vertoeven op één van de mooiste stranden die u ooit heeft gezien. Zo’n 50 kilometer ten noorden van Madeira is het eiland Porto Santo terug te vinden.

U kunt er eventueel ook voor kiezen om er heen te vliegen. Daar doet u dan zo’n 15 minuten over. Een boottocht duurt wel gemiddeld een kleine 2 uur. Porto Santo beschikt over een 9 kilometer lang zandstrand waar het eigenlijk altijd heerlijk vertoeven is.

Golfen op Madeira

Het eiland biedt de sportliefhebber zeer veel interessante mogelijkheden. Ze staat echter misschien nog wel in het bijzonder bekend omwille van de prachtige golfterreinen die er zijn terug te vinden.

Eén van de terreinen is de Palheiro Golf. U golft hier op een eeuwenoud landgoed met een fenomenaal uitzicht op zowel de baai als de haven van Funchal. Een tweede golfbaan is de Santo da Serra. Dit terrein gaat prachtig op in de groene omgeving en beschikt over meerdere kunstmatig aangelegde meertjes.

De uitzichten op zowel de bergen als de zee zijn werkelijk onevenaarbaar. We kunnen dus gerust eindigen door te zeggen dat het Portugese eiland voor de golfliefhebber een absolute aanrader is!

Filter Products Showing all 21 results
Aantal Personen
Aantal Sterren
Plaats
Filter selected