Porto/Noord Portugal

Porto/Noord Portugal

Porto gelegen in Noord Portugal wordt vaak omschreven als de geboortestreek van het land. Het groene, landelijke gebied beschikt over een opvallend traditionele uitstraling.

Niet alleen zijn hier tal van prachtige, historische steden terug te vinden, daarnaast kunt u hier ook eindeloze wijngaarden terugvinden. Wilt u het liefst van allemaal gewoon even heerlijk kunnen genieten op een uitnodigend strand?

Ook in dat geval heeft deze regio u meer dan voldoende te bieden. De aanwezigheid van steden als Porto en Braga zorgen er in combinatie met de imposante natuurgebieden voor dat werkelijk elk type reiziger hier de tijd van zijn (of haar) leven kan beleven.

Porto, stad van wijn

Een bezoek aan Porto staat uiteraard gelijk aan (letterlijk en figuurlijk) ondergedompeld worden in de eeuwenoude traditie van wijn. De stad aan de Dourorivier is één van de oudste van het land en dat heeft zijn sporen nagelaten.

Reizigers die iets minder hebben met wijn kunnen zich dan ook laten verrassen door de imposante historische gevels die de oude straten sieren. Het wordt bovendien aangeraden om Porto op verschillende manieren te ontdekken.

Dit kan dan ook niet  alleen te voet, maar ook met de tram en zelfs per boot. Telkens krijgt u een compleet andere indruk van deze bijzondere stad die in 1996 werd opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

In het oude stadscentrum van Porto kunt u een opeenstapeling van kerken, kapelletjes evenals tal van monumenten terugvinden. Deze zullen het hart van de cultuurliefhebber telkens weer wat sneller doen slaan.

Minho, de groenste streek van het land

In het uiterste noordwesten van Portugal vinden we Minho terug. Deze omgeving herbergt niet alleen de heilige stad Braga, maar ook het Middeleeuwse Guimarães.

Ondanks het feit dat deze omgeving opvallend minder toeristisch is in vergelijking met Porto en omgeving mag de overweldigende natuurpracht er niet worden onderschat.

In het bijzonder een wandeling doorheen het indrukwekkende natuurreservaat Parque Nacional da Peneda-Gerês is eigenlijk een must. Reizigers die het traditionele Portugal willen ontdekken kunnen dat het best in Minho.

Niet alleen is er nog veel kleinschalige landbouw terug te vinden, bovendien kent de regio een rijke historie, religie en veel folklore.

Wilt u gewoon even lekker aan het strand kunnen vertoeven zonder rekening te moeten houden met een enorme drukte? Dan zijn de stranden aan de Costa Verde voor u de moeite meer dan waard.

De religieuze stad Braga

Braga mag dan misschien een beetje in de schaduw liggen van Porto, toch is deze stad een aanrader van formaat. Verspreid over Braga zijn zomaar even meer dan 30 kerken terug te vinden.

In combinatie met het bisschoppelijk paleis evenals de vele religieuze feesten die er worden gehouden is de naam van ‘heilige stad’ absoluut meer dan gerechtvaardigd.

Wilt u de klim van 686 treden naar het bedevaartsoord Bom Jesus do Monte niet te voet afleggen? In dat geval kunt u er nog steeds voor kiezen om gebruik te maken van de kabelspoorbaan.

Guimarães, de eerste hoofdstad van Portugal

Eveneens een belangrijke locatie in Noord Portugal om te ontdekken is Guimarães, de eerste hoofdstad van het land. Tot op vandaag ademt deze stad nog steeds de sfeer van de Middeleeuwen uit.

Het centrum van Guimarães is erg gezellig en voert u mee door tal van levendige, smalle straatjes. Merk tijdens uw bezoek aan Guimarães ook het grote kasteel uit de tiende eeuw op.

De omgeving van deze parel is sowieso bijzonder bezienswaardig. Ook het gotische paleis Paço dos Duques de Bragança is hier namelijk terug te vinden.

Filter Products Showing 1 - 50 of 68 results
Aantal Personen
Aantal Sterren
Plaats
Filter selected