Rijdend naar Portugal

16 december 2019 0 Door Admin
Rijdend naar Portugal

Die zonvakantie die al een tijd gepland staat komt steeds dichterbij. Eindelijk kan je uitkijken naar de zon en het strand in Portugal. Maar hoe kom je daar eigenlijk? Omdat je verschillende plaatsen gaat zien in Portugal, kan het handiger zijn om vanuit Nederland een auto te huren. Het is eventjes rijden naar de eindbestemming, maar een leuke overnachting onderweg kan altijd erg makkelijk, zo kom je ook snel op nieuwe plekken waar je anders nooit zou komen! Hier zijn drie tips om rekening mee te houden voordat je een auto huurt.

Tip #1. Goedkope auto

Meerdere verhuurbedrijven hebben vakantie aanbiedingen, als je hier van tevoren rekening mee houdt, kan je vaak een goedkope auto huren. Kijk dus goed welk autoverhuurbedrijf een goede deal heeft voor de juiste auto die jij nodig hebt voor je reis. Vaak bespaar je hier kosten mee, die kosten kan je hebt bespaard kan je dan weer uitgeven voor een leuke overnachting. Controleer daarnaast ook de kleine lettertjes van het contract en of de verzekering bij de prijs zit inbegrepen. Soms kan dit nog vies tegenvallen als dit niet duidelijk staat aangegeven.

Tip #2: Inlevertijd

Voordat je een auto gaat huren is het belangrijk om te onthouden dat je betaalt per 24uur dat je de auto huurt. Je kan bij het zoeken van de huurauto invullen hoe laat je de auto wilt ophalen en inleveren. Stel je haalt de auto op om 13:00u en levert hem 7 dagen later om 14:00u in, betaal je voor 8 dagen. Dat ene uurtje kost dus extra veel geld. Kijk van tevoren goed hoe laat je de auto wilt inleveren, en maak dus nog extra goed gebruik van die laatste 24uur.

Tip #3: Verzekeringen

Verzeker jezelf! De kans is erg klein dat er iets vervelends gebeurt, maar je weet het nooit. Daarnaast geeft het een fijner gevoel om te weten dat je goed verzekerd bent voor diefstal en ongelukken. Controleer hierbij goed hoe hoog het eigen risico is. Het liefste wil je deze zo laag mogelijk houden, zodat je bij schade aan je huurauto niet te maken krijgt met een flink eigen risico aan het einde. Daarnaast kan je soms achteraf nog aangesproken worden op beschadigingen die al op de auto zaten voordat jij hem huurde. Controleer daarom vooraf of er geen beschadigingen zijn aan de huurauto en laat dit opnemen in het contract. Niets is vervelender dan als de auto eenmaal is ingeleverd dat je achteraf nog een rekening krijgt. In Portugal heb je veel kleine straatjes, vergeet niet om de spiegels in te klappen als je geparkeerd staat. Dat is natuurlijk erg jammer als die verbogen zijn wanneer je terugkomt bij de auto.