Tips voor de beste vakantie

6 oktober 2021 0 Door Admin

Iedereen is inmiddels wel toe aan een vakantie na de hele pandemie. Er is tegenwoordig natuurlijk wel het een en ander veranderd voor mensen die op vakantie willen. Zeker als je naar het buitenland gaat zijn er altijd een dingen die je wel in gedachte moet houden. We zullen hier de meeste belangrijke dingen allemaal even voor je op een rijtje zetten.

Ik heb zin in een luxe vakantie

Als je er goed voor staat dan wordt het misschien tijd om jezelf even te gaan verwennen. Luxe vakanties zijn natuurlijk altijd leuk. Lekker ontspannen in een resort kan geweldig zijn voor de ontspanning. Er zijn genoeg luxe vakantieparken in Nederland om een keuze uit te maken als je het gewoon lekker dicht bij huis wil houden. Binnen nederland ben je natuurlijk al klaar met de corona app, maar in het buitenland verschilt dit heel erg per land. Kijk dus eerst heel goed naar wat er verwacht wordt zodat je niet voor onprettige verrassingen komt te staan. Zo voorkom je bijvoorbeeld een onverwachte corona toets, wat de meeste mensen liever toch wel vermijden.

Oke, maar ik heb het niet zo breed

Dat is helemaal geen probleem, maar het betekent wel dat we natuurlijk een beetje op de centjes moeten gaan letten. Er zijn allerlei opties. Een optie die mensen vaak over het hoofd zien is een werkvakantie nemen of vrijwilligerswerk gaan doen. In die arrangementen wordt in principe alles voor je verzorgd, dus de vakantie is in principe gratis. Daar staat natuurlijk dan wel wat werk tegenover. Zeker als je naar het buitenland wil is dit een goede optie als je nog student bent bijvoorbeeld. Van nog groter belang is echter ook dat je goed leert een budget op te stellen zodat je niet in de problemen komt

Een vakantie budget opstellen

Bekijk eerst hoeveel geld je kwijt kan, en deel dat bedrag vervolgens over het aantal dagen wat je op vakantie wilt. Dat geeft je een budget per dag, maar dat is zonder andere kosten nog berekend. Het daadwerkelijke getal wat je wilt weten moeten eerst nog kosten van afgetrokken worden. Stel dat je vijf dagen op vakantie wil met een budget van 2000 euro, maar dat de vliegtickets retour 1000 euro kosten. Dan hou je een budget van 200 euro per dag over. Dat is over het algemeen meer dan genoeg, maar dit is ook afhankelijk van de locatie waar je heen gaat. Grote steden zijn natuurlijk over het algemeen duurder dan het platteland. Wat ons ook bij onze volgende tip brengt

Leer van de bevolking

Alhoewel Nederlanders er bekend om staan gierige toeristen te zijn, komt menig Nederlander alsnog thuis met een rugtas vol met prullaria die ze op vakantie is aangesmeerd. Als je de beste prijzen, en trouwens ook vaak een authentiek product, wilt krijgen dan is de beste manier om dat te krijgen door te letten op waar de mensen die daar wonen hun aankopen doen. Het is natuurlijk zowiezo een goed idee om vrienden te maken in de omgeving waar je bent, maar als het een lokaal persoon is krijg je daarmee gelijk ook toegang tot alle kennis die ze hebben over de regio, en dat is ongetwijfeld waardevol.