Top 3 tuin trends voor 2019

5 juni 2019 0 Door Admin
Top 3 tuin trends voor 2019

Veel mensen zijn gepassioneerd door interieurdesign, er is geen gebrek aan artikelen op het web over dit onderwerp. Er zijn echter ook veel mensen die hetzelfde denken over tuinontwerp! Als u een van ons bent – een gepassioneerd tuinliefhebber –, dan bent u zeker van plan om ook van seizoen tot seizoen de werkzaamheden in uw tuin te plannen. U wilt een plek creëren dat u geluk en ontspanning kan brengen. Heeft u al gedacht aan het integreren van de nieuwste tuintrends om uw tuin een nieuwe look te geven voor de komende zomer? Om u een beetje inspiratie te geven laten bij u onze top 3 tuintrends van 2019 zien.

 

Interieur meets exterieur

Een tuin is niet langer alleen een plek waar je een BBQ en een verging kunt plaatsen. De manier waarop we onze tuin gebruiken is in de loop der jaren veranderd. Onze tuin is een echte leefruimte geworden, waar je zowel kunt werken als ontspannen. Één van de tuintrends die we in 2019 veel blijven zien is het afbreken van de ‘grenzen’ tussen de ruimte binnen van de woning en de tuin buiten. Hoe kan deze trend in een tuin worden verwerkt zonder letterlijk de muren af te breken? Maak van de tuin een verlengstuk van uw huis! Richt uw veranda in met huiselijke accessoires, richt een lounge in onder de overkapping van uw houten tuinhuis of maak van uw blokhut een gymnastiekruimte met een bubbelbad! Het belangrijkste doel van deze trend is om meer tijd in uw tuin door te brengen. Neem de tijd om na te denken over wat u zou aanmoedigen om dat te doen.

 

Tuinieren en klimaatverandering

Als u een gepassioneerde tuinliefhebber bent, heeft u misschien gemerkt hoe de klimaatverandering uw tuin heeft beïnvloed. Misschien heeft u hier zelfs al iets aan gedaan. In 2019 moedigen hoveniers ons aan om onze tuinen nog meer aan te passen aan de klimaatverandering, om op die manier nog meer te besparen op grondstoffen zoals water. Hoe kunnen we deze trend in onze tuinen integreren en toch de hele zomer lang een mooie en kleurrijke tuin hebben? Ten eerste kunt u beginnen met het kiezen van planten op basis van de omstandigheden in uw tuin om overmatig sproeien te voorkomen. Ten tweede kunt u nadenken over oplossingen om het regenwater op te vangen. In principe gaat het erom om grote veranderingen door te voeren met kleine stappen.

 

Kies ‘natuurlijk’

‘Natuurlijk’ kiezen is een ontwikkeling en trend die we overal in verschillende sectoren kunnen zien. ‘Landscaping’ is daarbij geen uitzondering! De meest eenvoudige manier om deze trend te integreren is door het kiezen van natuurvriendelijke materialen voor uw tuinmeubelen en tuingebouwen zoals schuren en paviljoenen. U kunt deze trend ook in uw bloembedden integreren door bijvoorbeeld te kiezen voor wilde bloemen. Stelt u zich eens voor hoe mooi een houten paviljoen er midden in een tuin zou uitzien die geïnspireerd is op wilde bloemenvelden!

Welk van deze trends wilt u in uw tuin integreren? Als u op zoek bent naar een nieuw tuinhuis, kijk dan eens naar het aanbod op www.lugarde.nl om het perfecte tuinhuis voor uw tuin te vinden.