Vakantiehuisje binnen bereik met lagere energierekening

28 april 2020 0 Door Admin

In de zomer uitrusten in een vakantiehuisje

Na een jaar hard werken wil je in de zomer goed uit kunnen rusten om na de zomer weer vol energie op de werkvloer te verschijnen. Als je een vakantiehuisje kunt huren om de zomer in door te brengen, dan hoef je je over de accommodatie geen zorgen te maken. Een vakantiehuisje huren kost geld en dat is nu net het probleem. Je houdt per maand te weinig geld over om je een huisje te kunnen veroorloven. Het geld gaat op aan hypotheek, boodschappen, de kinderen, de auto’s, verzekeringen en natuurlijk de energierekening. Op de energierekening kun je met een aantal eenvoudige tips geld besparen waarmee je het zomerhuisje wel kunt huren.

 

Energie besparen in de tuin en in huis

Ongemerkt verspillen we in en om het huis de nodige energie. Is het bijvoorbeeld echt nodig om de buitenverlichting de hele nacht aan te laten staan? Je kunt een timer instellen waarmee je de verlichting alleen tussen bepaalde tijden aan laat staan. Beter nog is het om naast de timer een lichtsensor in combinatie met een bewegingssensor te installeren. Dan gaat de verlichting alleen aan als het donker genoeg is er er beweging gedetecteerd wordt. Ook in huis valt te besparen. Een modern huishouden is gevuld met elektrische apparatuur. Om energie te besparen, kun je apparatuur beter uit zetten in plaats van standby te laten staan. Vergeet ook het koffiezetapparaat niet. Dit is een grote energie slurper. Zet het apparaat meteen uit zodra de koffie gereed is en schenk de koffie in.

 

Besparen op energie door over te stappen

Een andere goede manier om te besparen is om over te stappen naar een nieuwe energieleverancier. Er is alleen zoveel aanbod, dat je al snel de draad kwijtraakt. Hoe weet je nu of een bepaald aanbod ook voor jou het beste is? Is het verstandig om een langer contract af te sluiten of juist niet? Om de beste energiedeal voor jouw situatie te vinden, kun je makkelijk energie vergelijken via easyswitch.nl. Hier vind je alle aanbiedingen van verschillende leveranciers en kun je zoeken met de gegevens van je eigen woonsituatie.

 

Overstappen, besparen en je vakantiehuisje

Het overstappen zelf is niet moeilijk. Als je de beste aanbieding voor jouw woonsituatie en gezinssamenstelling bepaald hebt, kun je kosteloos overstappen. Je kiest gemakkelijk voor een van de goedkoopste energieleveranciers. Het hele overstap traject wordt van A tot Z geregeld en je begint meteen met besparen. Nu kun je geld opzij leggen voor het zomerhuisje.