Vluchtradar24 voor de thuisblijvers

23 maart 2020 0 Door Admin
Vluchtradar24 voor de thuisblijvers

Ga je binnenkort op vakantie en wil je graag je vrouw, vriendin of ouders op de hoogte houden van je vlucht? Dan is daar vliegtuigradar24, dit is te vinden in de vorm van een website en app voor op je telefoon. Dankzij dit programma kan je makkelijk en snel vluchten volgen over heel de wereld. Type het vluchtnummer in met de datum en je kan de vlucht live volgen of juist oudere vluchten terugkijken. Door dit te doen kan je zien hoe de route wordt gevlogen en over welke landen er wordt gevlogen. Tevens kan je zien of er om- of teruggevlogen wordt. Het is ook handig om hier de vertrek- en aankomsttijden te zien. Vertragingen komen hier namelijk ook te staan, verder is ook de hoogte en het type vliegtuig te zien.

 

Erg makkelijk dus voor het thuisfront om in de gaten te houden hoe jouw vliegtuig vliegt. Soms kunnen mensen namelijk wat bezorgd zijn als een vliegtuig boven een bepaald gebied vliegt. Dit gebeurd vaak bij landen in het Midden-Oosten zoals Iran, Irak, Syrië en Jemen, maar ook Oost-Oekraïne en bepaalde plekken Afrika worden vaak door diverse vliegtuigmaatschappijen vermeden. Vliegtuigmaatschappijen verschillen vaak hierin, waardoor sommige, vaak kleinere maatschappijen toch over conflictgebieden blijven vliegen. Soms zijn dit echter ook grote maatschappijen zoals Qatar Airways. Qatar Airways vliegt bijvoorbeeld momenteel over Irak en Iran terwijl KLM, Lufthansa, Airfrance en andere grotere airlines deze landen mijden.

 

Dit komt omdat de laatstgenoemde arlines een alternatieve route hebben over Egypte, Saudi Arabië en de Emiraten. Qatar Airways kan deze routes echter niet nemen vanwege een politiek geschil met deze landen. Het luchtruim is daarom gesloten voor Qatar Airways waardoor zij een nog vele malen groter gebied zouden moeten omvliegen. Dit soort gevallen die zeldzaam zijn zorgen er dan voor om bepaalde keuze te maken. Dit is dan wel allemaal terug te zien op vliegtuigradar24, wat erg interessant is, maar ook fijn dat dit door ons allemaal live kan gevolgd worden.