Voordelen van het inhuren van een makelaar

2 december 2021 0 Door Admin
Voordelen van het inhuren van een makelaar

Een vastgoedmakelaar zoals Bagro Vastgoed is een professionele makelaar die verantwoordelijk is voor de controle van het gehele proces van verkoop/aankoop en het verhuur van onroerend goed. Of het nu gaat om een huis, een appartement of een commerciële ruimte, Bagro Vastgoed is hiervoor een juiste partij om mee samen te werken. 

Waarom kiezen voor een makelaar?

Een makelaar heeft de plicht zijn cliënten alle informatie te verstrekken over het onroerend goed en de nodige steun te verlenen van het begin tot het einde voor het proces van het huren of kopen van onroerend goed.

Verantwoordelijkheden van een makelaar

  •  Controle van de geldigheid en waarheidsgetrouwheid van de documenten en informatie die door de huidige eigenaar van het onroerend goed zijn verstrekt;
  • Planning van bezoeken en presentatie van het eigendom aan geïnteresseerde partijen;
  • Onderhandelen over waarden en details van het contract tussen alle partijen (eigenaar, huurder en percentage van de makelaar zelf);
  • Onderzoek en presentatie van de certificaten met betrekking tot de aan- en verkoop van het onroerend goed;
  • Instructie over investeringen in de onroerend goedmarkt wanneer er belangstelling is vanuit van de cliënt.

Bagro Vastgoed: Voordelen van het inhuren van een onroerend goed makelaar

Een makelaar staat objectief tegenover de handelingen maar zal altijd in het belang van jou onderhandelen. Hierdoor kan een makelaar vaak het beste bod voor een huis krijgen. Daarnaast is een makelaar professioneel, punctueel en up-to-date over wat er speelt in de huizenmarkt.

Evaluatie van eigendom

Vóór een professionele taxatie kunnen er twee dingen gebeuren: ofwel verkoopt je boven wat jouw eigendom werkelijk waard is, ofwel je verkoopt onder de minimumwaarde. De makelaar kan en moet deze evaluatie maken. 

Onderhandelingsvaardigheden

Net zoals de rol van de makelaar belangrijk is bij het bepalen van de juiste waarde van jouw huis of appartement, is hij of zij ook essentieel bij het onderhandelen voor jouw woning. Wist je dat een makelaar gecertificeerd moet zijn om deze rol te kunnen vervullen? Je moet namelijk over voldoende kennis beschikken voordat je gaat onderhandelen, daarom moeten alle makelaars van tevoren een opleiding hiervoor afronden, anders mogen zij niet als makelaar opereren.