Wat kan je doen op Curacao?

6 oktober 2021 0 Door Admin

Denk jij na over een vakantie naar Curacao? Als je nog niet eerder bent geweest dan weet je misschien niet wat daar allemaal te doen is. Het antwoord is, een hele hoop. Curacao heeft een van de meest interessante en diverse culturen in de wereld en dat kun je overal terugzien in het land. Van de cultuur, tot de mensen, tot de omgeving, er zijn een paar dingen die je zeker moet doen als je van plan bent een bezoek te brengen aan het mooie eiland. Hier geven we je even snel de belangrijkste dingen.

Lekker naar het strand

Curacao ligt dichtbij de evenaar en dus heeft het een lekker warm klimaat. Het is ook een eiland dus het heeft een geweldige keuze aan stranden. De Stranden van Curacao komen in verschillende vormen. Je hebt de stranden recht uit je dromen met wit zand en diep blauw water, maar een van de bezienswaardigheden is een strand waar je niet echt wil gaan zwemmen. Shete Boka is een stuk van de kust met een klif waar de golven met grof geweld tegenaan botsen. Hierdoor krijg je soms metershoge witte pilaren van zeewater. Ook is het een van de primaire locaties waar zeeschildpadden zitten op het eiland.

De prachtige cultuur van Willemstad

Willemstad is de hoofdstad van Curacao, en is een van de meest kleurrijke steden ter wereld. Als Nederlander is het best grappig om de typische nederlandse bouwstijl te zien in een vers kleurtje en met een tropische achtergrond. Je kan helemaal verdwaald raken in de vele wijken zoals Pietermaai en Otrobanda om naar alle bekende plekjes te gaan. Zeker als je van foto’s maken houd is Willemstad echt een aanrader. Een van de leukste routes om te bewandelen is om naar de handelskade te gaan door de Koningin Emmabrug(ook wel de pontjesbrug) over te steken. Onderweg kan je ook overal lekker eten, dus dit is echt een aanrader.

Geniet van de mooie natuur op het eiland

Een van de beste plekken om te bezoeken is de Christoffelberg. Dit is het hoogste punt op het hele eiland en je hebt een volle 360 graden uitzicht over het hele eiland. De klim zelf is ook niet erg lang, ongeveer 1 tot 1,5 uur, en als je lekker vroeg gaat wandelen kan je van de zonsopgang genieten boven op de berg. Dat is echt een waanzinnig uitzicht en als je vroeg begint met de tocht kan je ook de hitte vermijden. Je kan natuurlijk ook gaan snorkelen aan de stranden en genieten van de vissen en de koraalriffen.

Lekker genieten aan de bar

Curacao heeft een hele hoop barretjes en cafés waar je lekker kan zitten voor een lekker drankje of versnapering. Zowel in de steden als bij het strand vind je vele opties. Als je bij Mambo beach bent zit het bomvol met dat soort tentjes. Twee aanraders zijn dan ook Cabana en Chill Beach Bar and Grill. Zeker die laatste is voor grill liefhebbers niet te missen. Er is ook natuurlijk genoeg te zoe voor het nachtleven, waarbij Zanzibar toch altijd de grootste trekpleister blijft. Al met al, meer dan genoeg opties dus voor een mooie vakantie.