Zo verzeker jij je jezelf als je met de auto op vakantie gaat

16 augustus 2021 0 Door Admin
Zo verzeker jij je jezelf als je met de auto op vakantie gaat

Een autoreis is niet alleen lang maar kan ook gevaarlijk zijn. Je weet namelijk niet wat de verkeersregels in het buitenland precies zijn en stel dat je het wel weet, dan moet je hier alsnog goed op anticiperen. Hierdoor is de kans op een ongeluk stukken groter.  Als je de auto wilt verzekeren voor de vakantie, dan is het noodzakelijk om dit een aantal weken van te voren te doen. Zo kan je er de tijd voor nemen en kies je uiteindelijk een gunstige verzekering.

Regel de zaken goed voordat je gaat

Voordat je besluit om op een autovakantie te gaan, is het handig om te kijken wat er allemaal komt kijken bij een autovakantie. Tijdens een autovakantie krijg je te maken met meerdere bijkomende kosten. Zo krijg je bijvoorbeeld te maken met de kosten van de benzine. Ook krijg je te maken met het afsluiten van een autoverzekering met pechhulp. Kijk bij het zoeken naar een autoverzekering goed naar wat de voorwaarden van de pechhulp zijn. Op die manier weet je zeker dat je er ook in jouw vakantieland niet alleen voor staat.

Autoverzekering simulatie

Als je een autoverzekering wilt afsluiten, dan is het handig om te kijken naar een autoverzekering simulatie. Zo zie je wat de kosten zijn en wat je van de verzekering kunt verwachten. Vergelijk verschillende verzekeraars met elkaar en kies de meest gunstige uit. 

 

Eigen risico en schadevrije jaren hebben invloed op de premie

 

Een verzekering heeft verschillende voorwaarden. Een onderdeel dat invloed heeft op de prijs die je dient te betalen, is de hoeveelheid eigen risico. Daarnaast spelen de schadevrije jaren hier ook een belangrijke rol in.  Om ervoor te zorgen dat er geen misverstanden ontstaan, is het handig om alle voorwaardes direct goed door te lezen.

Laat je auto controleren voor een vakantie

Om veilig op een autovakantie te kunnen gaan, is het handig om je auto goed te laten controleren voor je vakantie naar het buitenland. Zo verklein je namelijk de kans op een ongeluk onderweg. Ga naar je vaste monteur en geef aan dat je binnenkort op vakantie gaat. De monteur zal voor jou kijken of de auto in de juiste conditie is om naar het buitenland te reizen. Alles wat niet helemaal in orde is, wordt dan direct gerepareerd. 

 

Vergeet nooit de juiste spullen

Tijdens je rit naar het buitenland, kan het voorkomen dat je te maken krijgt met een lekke band. Een lekke band is nooit fijn om te hebben. Een lekke band kun je gelukkig wel eenvoudig zelf oplossen. Wel dien je daarvoor de juiste spullen in de auto te hebben. Zo kun je kijken voor een reserveband, krik en een kruissleutel. Hierdoor kun je zelf de autoband verwisselen. Voor je eigen veiligheid is het handig om een gevarendriehoek te gebruiken. Ook is het handig om zelf een geel hesje te dragen zodat mede weggebruikers zien dat ze uit moeten wijken voor jou. Met een geel hesje en de veiligheidsdriehoek vergroot je eenvoudig je veiligheid.