Zonder stress op vakantie

25 september 2019 0 Door Admin
Zonder stress op vakantie

Zonder stress op vakantie

Wie aan vakantie denkt, denk aan dagenlang relaxen in een hangmat of op het strand. Of aan het bezoeken van een prachtige stad. Of misschien wel lekker shoppen. Waar we vaak niet aan denken is stress. Toch ervaren veel mensen stress op vakantie. Dat is natuurlijk zonde! Vakantie is juist bedoeld om even bij te komen en te genieten. Daarom lees je in dit artikel een aantal tips om zonder stress op vakantie te gaan.

Goede voorbereiding

Wat veroorzaakt stress op vakantie? Op het vliegveld staan en er achter komen dat je je paspoort bent vergeten. Op je vakantiebestemming aankomen en vervolgens horen dat er iets mis is gegaan met de boeking. Je snapt het idee, daar wordt niemand blij van. Veel van dit soort stressmomenten kunnen voorkomen worden door een goede voorbereiding. Steek genoeg tijd in het regelen van je vakantie en het inpakken van je koffer. Bang dat je iets vergeet? Maak lijstjes!

Koffer inpakken

Veel dingen kun je ook op reis wel kopen, mocht je ze vergeten zijn. Maar er zijn een aantal dingen die je niet wilt vergeten. Denk bijvoorbeeld aan medicijnen die je slikt of belangrijke pasjes (pinpas, creditcard, rijbewijs). En als je een bril of contactlenzen draagt, moet je die natuurlijk niet vergeten! Je gaat niet op vakantie om al het moois van die plek wazig te bekijken. Voor lensdragers is het een tip om daglenzen te gebruiken. Die kun je aan het eind van elke dag weggooien, en zo heb je geen werk aan het schoonmaken van je lenzen.

Prop je vakantie niet te vol

We hebben op vakantie vaak de neiging om alles eruit te willen halen. Elke minuut willen we goed besteden en als het kan willen we alle bezienswaardigheden af kunnen vinken. Als je houdt van een actieve vakantie, is dat prima, maar als je toe bent aan een beetje rust levert het alleen maar stress op. Doe het lekker rustig aan en vraag jezelf af hoe erg het is als je niet alles hebt gezien.

Offline

De hele dag berichtjes ontvangen op je mobiel zorgt voor stress. Op vakantie is het ideale moment om hier even afstand van te nemen. Stel een out-of-office reply in voor je mail en zet je mobiel af en toe gewoon uit. Je zult merken hoeveel rust dit je geeft en hoe weinig je eigenlijk mist. Zie de vakantie als een gelegenheid om offline te zijn en niet steeds met je mobiel in de weer te zijn.